post

سکنجبینی که می خوریم چیست؟

در نوشتۀ قبلی راجع به سکنجبین اطلاعات خوبی وجود داشت و اگر تا به حال با محتویات سکنجبین و طرز تهیه و خواص آن آشنا نبودید، حالا می دانید که این مادۀ غذایی و سرشار از خاصیت چه جایگاهی دارد. در طب سنتی هم تاکید اکید شده که از سکنجبین غافل نشوید. ادامه نوشته…

post

اندر حکایت سکنجبین

سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم می‌آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر وفرح بخش به وجود می‌آوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمی‌شد یا می‌خواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه می‌کردند ولی همچنان آن را سکنجبین می‌نامیدند. و امروز که عسل گران یا کمیاب تر از گذشته شده به طور کلی این شربت را با شکر تهیه می‌کنند. ادامه نوشته…

post

کفگیر آهنی ما به ماهی آهنی نجات بخش تبدیل شده!

کفگیر آهنی قدیمی آشپزخانه های ما تبدیل به اختراعی جدید به نام ماهی آهنی نجات بخش در آن سوی آبها شده است!

سالها دل طلب جام جم از ما می کرد                         آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد ادامه نوشته…

اطلاعاتی جالب راجع به حسوم

حسوم کفگیری است که از زمان های دور  به دستور حکما در هنگام پخت خورشتها و غذاهای آبکی درون قابلمه غذا قرار می‌گرفت و طبق سنت دیرینه تا پایان زمان پخت غذا درون قابلمه ها جای داشت.

جنس حسوم از چدن است که با قرار گرفتن در غذا  ضمن اینکه باعث بسته نشدن کامل درب ظرف غذا که مورد سفارش طب سنتی می باشد، می گردد، باعث تامین یون آهن غذا می شود و در نتیجه کم خونی ناشی از فقر آهن که امروزه در کشور به طرز چشمگیری شایع است را از میان خواهد برد. ادامه نوشته…

post

حسوم چیست؟

یکی از عناصر معدنی ضروری که برای بدن انسان مورد نیاز است و حرف و حدیث ها راجع به آن بسیار است، عنصر آهن است. در مطبوعات و رسانه ها راجع به آن بسیار می‌خوانیم و می‌شنویم که یکی از علل اصلی کمبود خون که معمولاً در خانم ها هم بیشتر است، کمبود آهن است. برای این منظور روش های درمان بسیاری پیشنهاد شده است جالب است بدانید از گذشته های خیلی خیلی قدیم، قدما و حکیمان ما این مشکل را می شناختند و راه کار رفع این مشکل را هم پیدا کرده بودند. که این راه کار، استفاده از وسیله‌ای به نام حسوم بود. شاید از خود می‌پرسید حسوم دیگر چیست! اگر می خواهید بدانید حسوم چیست با ما باشید. ادامه نوشته…

post

تبلیغات خوب یا بد!

دیروز بود که با انتشار یک پست جدید، در آخرین بند آن کالای تجاری را هم معرفی می کرد. یکی از کاربران نظر گذاشته بودند که این کار جالبی نیست که با استناد به روایات و توصیه های مختلف، یک کالایی را معرفی کنیم! لازم دیدم که توضیحاتی راجع به این مساله خدمت شما بدهم.

اولاً باید عرض کنیم با توجه به هدف ما که قصد داشتیم تمامی محتویات تولیدی باشند، اما گاهی اوقات به دلیل ضیق وقت یا استفاده از محتوای مفیدی که دیگران تولید کردند، مجبور می شویم از مطالب دیگران هم در کنار مقالات خودمان استفاده کنیم که منبع آن را حتما ذکر خواهیم کرد. پس طبیعی است که در این حالت تا جایی که امکان دارد باید کمتر در متن اصلی نوشته دست برده شود. ادامه نوشته…

post

خواص درمانی چوب مسواک برای دهان و دندان

بیش از دویست تحقیق مختلف بر روی مواد و اثرات جالب چوب مسواک انجام گرفته که از خواص منحصر به فرد آن خبر می‌دهد. پیغمبر عظیم‌الشأن اسلام، حضرت محمد (صلی الله علیه واله و سلم)، اولین معرف و توصیه کننده‌ی این چوب در جهت بهداشت دهان و دندان بوده‌اند؛ در حالی که قبل از آن مسواکی وجود نداشته است و این بسیار جالب است.

درخت مسواک در حقیقت درختچه ای است به ارتفاع متوسط ۳ متری که شاخه های زیادی دارد و این شاخه‌ها به سمت زمین خمیده هستند و دارای پوستی نسبتاً شفاف، به رنگ سبز کمرنگ تا تقریباً سفید می‌باشند. ادامه نوشته…

post

شستن میوه و سبزی

مثل همیشه طبق اصول طب سنتی قصد داریم نحوۀ شستن میوه و سبزی را خدمت شما توضیح دهیم. با وارد شدن به فصل گرما و تابستان، حساسیت راجع به بیماری های عفونی که از طریق میوه و سبزیجات منتقل می شوند بیشتر می گردد. ادامه نوشته…

post

WiFi یک خطر مهلک و جدی برای سلامتی

مقاله ای که در ادامه می خوانید، ترجمه شده از سایت naturalon.com می باشد که در مورد خطرات امواج وای فای اطلاعاتی را به ما و شما می دهد. فناوری های پیشرفته روز به روز در حال احاطه کردن پیرامون ما هستند. ما همه، فناوری را دوست داریم. چون کارهای ما را ساده می کند. اما باید از خطرات آن هم آگاه باشیم تا هر چه بیشتر بتوانیم جلوی ضررات آن را بگیریم. به اصل مقالۀ WiFi یک خطر مهلک و جدی برای سلامتی (WIFI, A Deadly Serious Health Risk) که در ادامه آمده است توجه کنید. ادامه نوشته…

post

عسل زنده یا مرده؟

زنده یا مرده بودن مواد غذایی چند سالی است که در جوامع علمی مباحث تغذیه و کشاورزی عنوان شده و در مورد آن نظرات مختلفی ارائه شده است. منظور از زنده بودن یک ماده غذایی بکر و دست نخورده بودن آن است؛ یعنی یک میوه، سبزی، فرآورده دامی و … که غذای بشر محسوب می شود به همان شکل طبیعی و اولیه بدون مداخلات صنعتی و ژنتیکی مورد استفاده بشر قرار بگیرد. ادامه نوشته…