post

اندر حکایت سکنجبین

سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم می‌آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر وفرح بخش به وجود می‌آوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمی‌شد یا می‌خواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه می‌کردند ولی همچنان آن را سکنجبین می‌نامیدند. و امروز که عسل گران یا کمیاب تر از گذشته شده به طور کلی این شربت را با شکر تهیه می‌کنند. ادامه نوشته…

post

کفگیر آهنی ما به ماهی آهنی نجات بخش تبدیل شده!

کفگیر آهنی قدیمی آشپزخانه های ما تبدیل به اختراعی جدید به نام ماهی آهنی نجات بخش در آن سوی آبها شده است!

سالها دل طلب جام جم از ما می کرد                         آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد ادامه نوشته…

اطلاعاتی جالب راجع به حسوم

حسوم کفگیری است که از زمان های دور  به دستور حکما در هنگام پخت خورشتها و غذاهای آبکی درون قابلمه غذا قرار می‌گرفت و طبق سنت دیرینه تا پایان زمان پخت غذا درون قابلمه ها جای داشت.

جنس حسوم از چدن است که با قرار گرفتن در غذا  ضمن اینکه باعث بسته نشدن کامل درب ظرف غذا که مورد سفارش طب سنتی می باشد، می گردد، باعث تامین یون آهن غذا می شود و در نتیجه کم خونی ناشی از فقر آهن که امروزه در کشور به طرز چشمگیری شایع است را از میان خواهد برد. ادامه نوشته…

post

آیا می دانید سنگ پا انسولین خون را تنظیم می کند؟

آتشفشان‌شناسان می‌گویند سنگ‌پا از صخره‌های در حال انفجار آتشفشان‌ها به دست می‌آید. این سنگ‌ها وقتی به بیرون از دهانه پرت می‌شوند حین سرد شدن از خود گازی متصاعد می‌کنند که سبب سوراخ سوراخ شدن سنگ می‌شود. همین بافت اسفنجی‌شکل و زبر این سنگ است که باعث شده خاصیت سایش و لایه‌بردار داشته باشد، اما این سنگ ها خواصی شگفت انگیز دارند که شاید بسیاری از ما ندانیم. ادامه نوشته…