نتایج مطالعات نشان می دهد، زمانی که یک داروی گیاهی را دم می کنید، مواد موثرۀ آن در اثر حرارت به مایع منتقل می شود که زمانی که این حرارت در حالت جوشانده بیشتر می شود، ممکن است این مواد موثر از بین بروند.
در مصرف گیاهان دارویی دقت کنید!
در ذهن ما همیشه این ذهیت حکم فرماست که هر چیزی که گیاهی و طبیعی است، حتماً بدون ضرر است. این ذهنیت شاید ناشی از القای ضررات مواد شیمیایی و صنعتی است. اما حقیقت این است که حتی اگر مواد گیاهی از جمله گیاهان دارویی را هم به صورت نا درست و بدون در نظر گرفتن شرایط مصرف آن، استفاده کنیم میتواند سبب عارضه در بدن ما شوند.
وقتی مصرف گل گاوزبان باعث مسمومیت کبدی میشود
قدیر محمدی درباره مصرف گل گاو زبان و تاثیرات آن بر بدن گفت: این گیاه به عنوان یکی از پر مصرفترین گیاهان در طب سنتی معمولا برای ضد اضطراب، تپش قلب و ضد استرس تجویز میشود.
وی در ادامه افزود: گل گاوزبان جزو داروهای آرام بخش محسوب میشود که مزاجی سرد و معتدل دارد و از داروهایی است که به تغییر مزاج بدن کمک میکند و بیشتر برای کاهش سودای بدن از این گیاه استفاده میشود.
مزاح فصل ها
همانطور که اشیاء و موجودات دارای مزاح هستند، فصل ها هم دارای مزاج هستند. این مزاج را با اصطلاح مزاجی که در بین عامۀ مردم در جریان است اشتباه نگیرید. منظور از مزاج در طب سنتی، طبیعتی است که به هر چیز اختصاص داده می شود تا بتوان با آن ماهیت و کیفیت آن را محک زد.
سازمان بهداشت جهانی: سوسیس و کالباس سرطان زا هستند
بالاخره ما شاهد آن هستیم، پس از اینکه متختصصان ایرانی و دلسوزان سلامتِ مردم فریاد برآوردند که غذاهای صنعتی زیان بار است و می تواند زمینه ساز کاهش عمر مفید افراد جامعه باشد، سازمان های جهانی هم دست به کار شده و گزارشاتی ارائه می دهند که مبادا از غافله عقب بمانند!
آب سرد قبل از غذا اشتها را کور می کند!
این نکته را باید کسانی که لاغر هستند و خواهان چاق شدن هستند بیشتر در نظر داشته باشند. با سرد شدن محیط معده فرد اشتهای خود را از دست می دهد و غذای کمتری را مصرف خواهد کرد. در طب سنتی برای افزایش وزن اصولی، تدبیر شده است که فرد فاصلۀ بین خوردن را زیاد کند و هر وعده را به میزان بیشتری مصرف کند. که این باعث افزایش جذب مادۀ غذایی خواهد شد.
کشمش روشن، کشمش تیره! کدام بهتر است؟
بازارپسندی محصولات در طی مراحل فرآیند کردن یک محصول خوراکی نقش بسیار مهمی دارد. طوری که اگر بتوان کاری کرد که یک مادۀ خوراکی شکل جذابی داشته باشد ولی تمامی خواص آن نابود شود و با این کار فروشش دو چندان شود، حتماً همین کار انجام خواهد شد. متاسفانه تولید کنندگان ما دیگر به خواص خوراکی که تولید می کنند توجهی ندارند و حتی گاهاً دستور العمل های تولید مواد خوراکی بومی را از خارج از کشور تهیه کرده و آنها را در داخل تولید می کنند.
طبیب در طب سنتی
جالب است بدانید که طبیب در طب سنتی اسلامی ایران تعریف خاص خودش را دارد که تا به حال نشنیده اید. منظور از طبیب شخصی که دارای شرایطی باشد و علاوه بر داشتن اصالت خانوادگی، باید ۱۰علم را یاد داشته باشد. این ده علم عبارتند از:
مجادله طبّی خواندنی امام صادق (ع) با یک طبیب هندی
ربیع حاجب میگوید: روزی طبیبی هندی در مجلس منصور کتاب طب می خواند، در حالی که امام صادق(ع) در آنجا حضور داشت. چون از قرائت مسائل طب فراغت یافت، به امام ششم (ع) گفت: دوست داری از دانش خود به تو بیاموزم؟ حضرت فرمود: «نه، زیرا آنچه من می دانم از دانش تو بهتر است.» طبیب پرسید: تو از طب چه میدانی؟ حضرت فرمود: «من حرارت را با سردی و سردی را با گرمی، رطوبت را با خشکی و خشکی را با رطوبت درمان می کنم و مسئله تندرستی را به خدا وا میگذارم و برای تندرستی دستور پیامبر(ص) را به کار میبرم که فرمود: «شکم، خانه درد است و پرهیز، درمان هر دردی است و تن را به آنچه خوی گرفته، باید عادت داد.»
گندم مدرن، یک سم مزمن و مهلک است!
یک متخصص کاردیولوژی در مطالعات جدید خود هشدار داده است که گندم مدرن یک سم مزمن و کامل است که مصرف آن بتدریج منجر به مرگ میشود. به گزارش ایسنا، دکتر ویلیام دیویس از متخصصان معروف شهر میلواکی در ایالت ویسکانسین آمریکا و نویسنده کتابی درباره پرمصرفترین دانه غلات در جهان در این باره میگوید: گندمی که ما امروز میخوریم با آنچه مادربزرگهایمان در گذشته میخوردند، بسیار متفاوت است.