ربیع حاجب میگوید: روزی طبیبی هندی در مجلس منصور کتاب طب می خواند، در حالی که امام صادق(ع) در آنجا حضور داشت. چون از قرائت مسائل طب فراغت یافت، به امام ششم (ع) گفت: دوست داری از دانش خود به تو بیاموزم؟ حضرت فرمود: «نه، زیرا آنچه من می دانم از دانش تو بهتر است.» طبیب پرسید: تو از طب چه میدانی؟ حضرت فرمود: «من حرارت را با سردی و سردی را با گرمی، رطوبت را با خشکی و خشکی را با رطوبت درمان می کنم و مسئله تندرستی را به خدا وا میگذارم و برای تندرستی دستور پیامبر(ص) را به کار میبرم که فرمود: «شکم، خانه درد است و پرهیز، درمان هر دردی است و تن را به آنچه خوی گرفته، باید عادت داد.»
نگاه پیش گیرانه در طب قدیم ایران
خیلی شنیدیم که همیشه گفته می شود پیشگیری بهتر از درمان است. اما آیا همیشه این توصیه را آویز گوشمان می کنیم یا خیر؟!؟!
طب سنتی توجه ویژه ای به امر پیشگیری در مواجه با بیماری ها دارد. حتی توجه ویژه ای به کیفیت زندگی دارد که مبادا کاهش پیدا کند. مثلاً اگر روزی احساس کسلی کردید، علاوه بر اینکه طب سنتی دلیلی کاملاً عقلانی برای آن دارد، همیشه دستوراتی هم دارد که از ایجاد احساس کسلی در شما جلوگیری می کند.
درمان انواع بیماری ها با طب سنتی
تغذیه صحیح در حفظ و تداوم سلامت روح و جسم انسان اهمیت زیادی دارد و داشتن یک برنامه صحیح غذایی مناسب علاوه بر تندرستی جسم و تقویت سیستم ایمنی بدن در ایجاد نشاط و شادابی انسان موثر بوده و بدن را از بروز بیماریها مصون میدارد.
هر اندازه که انسان قوی و سالم باشد کمتر دچار امراض روحی و روانی میشود. طب سنتی طبی است که علاوه بر پیشگیری از بیماریها به درمان آن نیز میپردازد حکیم بوعلیسینا بر این عقیده بود که اگر طبیب در درمان بیمار خود از اصلاح غذای او آغاز نکند، گویی بر کشتن وی جرأت یافته است. ادامه نوشته…
دانش های تمدن اسلامی
به نظر شما ریشۀ این علومی که در حال پیشبرد جهان است کجاست؟
آیا می دانید چرا ما به ایران مهد تمدن و علم می گوییم؟
آیا شما هم تا به حال شده خودتان را ببازید و به اصطلاح غرب زده یا شرق زده شوید؟ ادامه نوشته…
همراه با طب قرآنی
بارها شنیده ایم که گفته می شود قرآن معجزۀ آخرین پیامبر است و برای همۀ دوران ها حرف برای گفتن خواهد داشت. اما در حقیقت اگر نخواسته باشیم خودمان را گول بزنیم، همیشه به سادگی از کنار آن رد شدیم! و این بی توجهی را باید در روز قیامت پاسخگو باشیم.
گفته می شود قرآن کتاب زندگی است. زندگی هم دارای جوانب مختلفی از قبیل، فرهنگ، معیشت، سلامتی ، سیاست، اقتصاد و … است. اما برای خیلی از ما توجیه پذیر نیست که این کتاب مثلاً برای اقتصاد یک ملت طرح داشته باشد، یا بتوان از آن فرمول مادی بیرون کشید. شاید برای این دسته از افراد قرآن جز یک کتاب قُل قُل چیز دیگری نباشد! ادامه نوشته…
سایت طب سنتی اسلامی ایران -طسا- افتتاح شد!
سلام! به سایت TTeb.ir خوش آمدید. شاید ما را از قبل بشناسید و الان با دیدن این سایت خوشحال شده باشید. احتمالاً قبل از این ما رو در شبکههای اجتماعی دنبال میکردید. در هر صورت برای یکپارچه کردن فعالیتها، نیاز به یک سایت با نقش مرکزی بود که الان شما این سایت رو به صورت آماده شده مشاهده میکنید.
این سایت به نشانی www.tteb.ir با عنوان طب سنتی اسلامی ایران برای تحقق یکی از اهداف این گروه ساخته شده و در آینده قصد داریم خدماتی که از طریق این سامانه عرضه میشود را توسعه دهیم. شما این پایگاه قسمتهای مختلفی را شاهد خواهید بود که یکی از این بخشها، قسمت مقالات است. مقالاتی که در شبکههای اجتماعی متنشر میکنیم را در این بخش میتوانید بخوانید.
این بخش به خصوص برای زمانی مفید است که شما در شبکههای اجتماعی فقط پستهای آخر را قادرید مطالعه بفرمایید؛ در حالی که مبحث طب سنتی به صورت سلسله وار است. یعنی شما باید اول مقالات پایهای راجع به اصول طب سنتی را مطالعه بکنید تا از مباحث متوسطه و پیشرفته سر در بیاورید.
در هر صورت به شما پیشنهاد میکنیم ما را در شبکههای اجتماعی دیگر هم دنبال کنید و با معرفی این سایت و صفحات مرتبط، به ما در پیشبرد اهدافمان کمک کنید.
سایت طب سنتی اسلامی ایران | تابستان 94