پنیر جزء لبنیات به حساب می آید که مصرف آن برای بدن لازم و ضروری است. اما نباید فراموش کنیم که پنیر هم مثل دیگر مواد خوراکی مصرفش دارای شرایطی است. شرایطی مثل زمان، و مصلحات.
در طب سنتی معمولاً ما برای هر نوع غذایی یک نوع مصلح هم سراغ داریم و باید به همراه آن مصرف شود. از طرف دیگر ضوابطی هم برای عدم مصرف برخی از مواد غذایی با هم داریم. پس می بینید که همه چیز روی اصول است. مصلح کار اصطلاح و تعدیل ضرر یک مادۀ خوراکی را انجام می دهد. شاید از خودتان بپرسید که مثلاً می شود پنیر هم ضرر داشته باشد؟ در پاسخ باید گفت، اگر شرایطش را رعایت نکنید، بله!
پنیر باید با گردو مصرف شود که گردو به عنوان مصلح پنیر عنوان شده است. در ثانی مصرف پنیر نباید در اول روز باشد. بلکه پنیر را باید شب خورد. پنیر به دلیل اینکه دارای خاصیت هاضمۀ سریع است، باعث هر چه سریعتر هضم شدن غذا می شود. به همین دلیل است که از قدیم همراه با غذای سنگین نان و پنیر هم مصرف می شده.
با این توضیحات اگر پنیر را شب مصرف کنید، باعث هضم سریع غذا و خواب سبک و مهیح خواهد شد. اما اگر پنیر را صبح مصرف کنید، باعث گرسنگی زود هنگام در اواسط روز می شود که این خود عاملی برای پرخوری در وسط روز مخصوصاً زمان نهار است. پیشنهاد شده غذای سنگین، مثل کله پاچه و آب گوشت را صبح مصرف کنیم. تا بدن در طول روز زمان کافی را برای هضم و جذب کامل غذا داشته باشد. همچنین در طول روز انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه موجود باشد.
Naalala ko noon pag pinaguusapan kung saan kakain ang sagot lagi ay ‘kahit saan’ at palagi kong sagot sige magtatayo ako ng foodshop na ang pangalan ay ‘Kahit saan Fo;#&ouse!hd8217oMarami rin kaming tambayan na kainan noon pero pinakagusto ko ang kinakainan namin kapag kasama ang Publications adviser namin sa dyaryo, libre lagi hehehe.Happy LP!