post

دیروز بود که راجع به آداب نوشیدن آب نوشته ای را منتشر کردیم که در قسمت نظرات مشاهده کردیم سوالاتی برای دوستان به وجود آمده است. برای پاسخ به این سوالات و همچنین روشن کردن قضیه لازم دیدیم که در اینجا توضیحاتی را خدمت شما عرض کنیم. اولاً در این مقالات سعی شده با زبان کاملاً ساده موارد شرح داده شود تا برای عموم افراد قابل درک باشد.

جوشاندن آب قبل از آشامیدن خوب یا بد

جوشاندن آب قبل از آشامیدن خوب یا بد

برخی دوستان عرض کردند که با جوشیده شدن آب مقدار املاح آن افزایش می یابد. این حرف را می توان به سادگی رد کرد. اگر آب را بجوشانید خواهید دید روی آب یک لایۀ سفید رنگ به وجود می آید که زمانی که آب سرد می شود، این لایه بیشتر نمایان است.

این لایه اصطلاحاً همان گچ آب است. اگر دیده باشید روی پوشال های کولر هم این گچ وجود دارد. در بیشتر موارد این گچ در کلیه ها رسوب می کند و باعث ایجاد سنگ کلیه می شود. پس زمانی که شما آب را می جوشانید و سپس مصرف می کند، نه تنها املاح آن افزایش نمی یابد (به علت غلیظ شدن)، بلکه باعث کاهش املاح آب هم می شود. به اصطلاح طب سنتی، آب سبک می گردد و به راحتی جذب بدن می شود.

املاح آب با جوشیده شدن، به صورت کمپلکس (ترکیب) در می آیند که این پدیده را می توانید در کتری و سماورهایی که دارای گچ هستند مشاهده کنید و عموماً به جدارۀ ظرف می چسبند. با این تفاسیر حتی آب معدنی هایی که در بازار به فروش می رسند هم از نظر طب سنتی مورد تایید نیستند. چون بسیار سنگین هستند.

آب سبک را حتی می‌توان از روی حالت شخصی خودمان هم تشخیص دهیم. اگر برای مدتی آب جوشیده شده و سبک را به جای آب لوله کشی استفاده کنید، احساس سبکی و شادابی بیشتری خواهید کرد. این آب به راحتی بین بافت های مختلف جا به جا می شود و مواد غذایی و سموم بدن را حمل می کند و به مقصد خود می رساند. اینکه برخی از افراد با آب خوردن چاق می شوند، به این دلیل است که آبی که می خورند سنگین است و در بین بافت های مختلف بدنشان برای مدت طولانی باقی می ماند.

در ضمن، به عنوان نکتۀ آخر باید توجه داشته باشید که عمل جوشیدن آب را بهتر است حتماً درون ظروف مسیِ قلع اندود شده انجام دهید. خواهید دید آبی که به این صورت می جوشانید و سپس سرد می کنید، چه قدر گوارا است.

15 thoughts on “جوشاندن آب قبل از آشامیدن؛ خوب یا بد

  1. ایا جوشاندن اب لوله کشی تهران که مواد نگدارنده داره باعث فعل و انفعالات شیمیایی و در نتیجه باعث مسموم تر شدن اب نمیشه؟ اگر میشه لطفا این سوال من رو پاسخ بدید.. چون مقالات ضد و نغیذ در این مورد زیاد هست و ادم نمیدونه چه کاری بهتره؟ ایا دستگاه های تصویه کننده اب برای از بین بردن نیترات و دیگر مواد نگهدارنده اب تهران فایده ای داره یا نه؟؟

    • ببینید؛ با جوشاندن آب لوله کشی، آب به طور کامل سالم نمیشه. ولی وضعیتش بسیار بهبود پیدا می کنه. به این دلیل که این آب اگه زیاد جوشیده نشه، تا حد زیادی املاحش کاهش پیدا می کنه.
      پس جوشاندن همین آب هم از نجوشاندن آن بهتر است.
      هر چند بهترین آب، آبِ جوشیدۀ چشمه یا چاه سالم است.

  2. سلام.من سنگ کلیه دارم .چندنفربهم گفتن ازاب جوشیده سردشده استفاده کنم.الان مدتیه همین کارروانجام میدم.ولی دیروز یک مطلبی خوندم که نوشته بود اب جوشیده شده باعث ایجادسنگ کلیه میشه.میخواستم بدونم بالاخره کدومش درسته؟

  3. با توجه به این مقاله جوشیدن اب شهر و سرد کردن ان و نوشیدنش بهتر از نوشیدن مستقیم اب شهر هست
    اب شهری مثل کاشان که حتما باید تصفیه گذاشت برای اب

  4. سلام . من به لوله کشی اب خونه فیلتر نصب کردم . هنگامی که اب رو میجوشانیم روی اب لکه سفید به صورت دانه دانه روی اب به وجود امده علتش چیه . میشه از ان اب استفاده کرد .

  5. سلام، تشکر ار مطلبتون، آب معدنی را بجوشانیم بهتر است یا آب لوله کشی در شهر تهران؟

    • در هر صورت جوشاندن آب ضرری نداره. البته به شرطی که اصولی که گفته شده رو رعایت کنید.

  6. هیچ روایتی درباره جوشاندن آب نداریم…
    اگر داخل آب نیترات باشه جوشاندن مقدارش رو بیشتر میکنه و بسیار خطرناک هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *