همۀ ما شنیدیم و می دانیم که هوس چیز بدی است و تا حدی ما باید روی هوس مان پا بگذاریم. اما جالب است بدانید که یک حسی به نام هوس در بدن ما وجود دارد که برای تامین عناصر غذایی مورد نیار بدن، کار خودش را به نحو احسن انجام می دهد. اگر تا به حال تجربه کرده باشید، گاهی اوقات یک مادۀ غذایی، میوه یا غذایی را می بینید و هوس می کنید که شما هم از آن بخورید؛ این همان حس هوس است.
حس هوس در بدن ما چگونه کار می کند؟
خلق هر حسی در بدن ما توسط آفریدگار ما بی جهت نبوده و در اینجا می خواهم خدمت شما طرز عمل حس هوس را توضیح دهم.
ما انسان ها از زمانی که به دنیا می آییم، برای تامین احتیاجات غذایی بدن خود، باید غذا بخوریم. در اوایل زندگی -و شاید بعدها- غذاهایی را می خوریم که بدن نسبت به آن آشنایی ندارد و هیچ شناختی نسبت به آن ندارد. در اینجا، اول چشم انسان آن غذا را می بیند و مغز سعی می کنم شکل آن را به خاطر بسپارد. حالا وقتی آن را می خوریم، زبان و دستگاه گوارش سعی می کند آن غذا را تجزیه و تحلیل کند و نتیجه را همراه با تصویر آن مادۀ غذایی در حافظۀ ما ذخیره می کند.
دستگاه گوارش به همراه مغز این کار را برای هر مادۀ غذایی انجام می دهد تا اطلاعات کاملی از مواد غذایی پیرامون ما و همچنین اجزاء آن مواد غذایی را ذخیره کند.
حالا فرض می کنیم شما یک میوه یا خوراکی را پشت ویترین مغازه ای می بینید. دو حالت وجود دارد که یا هوس می کنید آن را بخرید و بخورید، یا نمی کنید. کاری که بدن اینجا انجام می دهد این است که اول بررسی می کند که آیا مواد مغذی آن خوراکی در بدن کاهش یافته یا نه! اگر کاهش یافته است، شما را به هوس می اندازد که میل به خوردن آن داشته باشید. و این تجزیه و تحلیل را طبق اطلاعاتی که از قبل برای هر مادۀ غذایی ذخیره کرده است انجام می دهد.
مهم نیست آن خوراکی را کجا ببینید. شاید در تلویزیون مشاهده کنید که اصلاً وجود خارجی نداشته باشد. ولی بدن تصویر آن را با اطلاعات ذخیره شدۀ قبلی و همچنین نیاز فعلی تان مقایسه می کند و نتیجه را به عنوان هوس به شما گزارش می دهد.
اما در مقابل میوه ها یا خوراکی هایی که نمی شناسید، هیچ عکس العملی را نشان نمی دهد. چون مواد مغذی موجود در آن مثلاً ویتامین ها، کربوهیدرات ها، چربی ها، مواد معدنی و … آن مادۀ خوراکی برای بدن شما ناشناس است. جالب است نه؟
حس هوس برای چه؟
این حس برای این در بدن من و شما تعبیه شده است تا متوجه کمبود مواد مغذی در بدن مان بشویم و آن را برطرف کنیم. البته حس هوس هم به مانند دیگر هواس ما، مثل بینایی، شنوایی دچار خطا می شود که راجع به آنها هم خواهیم گفت.
پس اگر غذایی را هوس کردید و آن حس کاذب نبود، نتیجه می گیریم که بدن نسبت به مواد مغذی موجود در آن غذا یا خوراک نیاز دارد و از قبل با آن آشنا است. بدن انسان باید از هر غذایی اما کم بخورد تا نیازهایش برطرف گردد؛ البته نه در هر وعدۀ غذایی!
در طب سنتی به جرات می توان گفت تمامی بیماری ها با تغذیه و غذا درمان می شود و بیشتر بیماری هایی که به وجود می آیند علتش غذای بد هستند.
ما باید به آنچه می خوریم بیشتر توجه کنیم.