یکی از چیزهایی که راجع به بلعیدن هر روز با آن مواجه هستیم، نوشیدن است. با بالا رفتن درجه حرارت محیط، میزان میل ما به نوشیدن مایعات افزایش پیدا میکند و دلیل آن کاملاً مشخص است؛ میزان تبخیر و تعریق بدن افزایش می یابد.
• امام رضا (ع): آب را بجوشانید. شب ها نشسته و روزها ایستاده آب بنوشید.
در این حدیث حرف های نگفته بسیار است! اولاً، آبی که ما آن را می خوریم و شرکت آب و فاضلات شهرهای مخلتف برای آشامیدن آن را به مردم عرضه می کند، آبِ حاوی کلر است که سرطان زا بودن آن در بلند مدت، ۱۰۰% اثبات شده است. با جوشاندن آب، کلر آن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. علاوه بر آن، آب با جوشیدن سبک شده و به راحتی به بافت های مختلف بدن راه پیدا می کند و از ایجاد سنگ کلیه و سنگ مثانه جلوگیری می کند. در ضمن، میزان میکروب آب جوشیده شده به صفر می رسد.
اما برای ایستاده و نشسته خوردن آب، هنوز دلایل قابل توجهی پیدا نشده است. اینکه چه حکمتی در آن نهفته شده است، فقط خدا می داند.
• پیامبر اکرم (ص): هر گاه تشنه شدید، آنچنان آب را بیاشامید که گویی آن را می مکید. هرگز آب را یکسره سر نکشید.
هر چه را که ما می خوریم، در اولین مرحلۀ پس از ورود آن به بدن، باید توسط زبان و حسگرهای چشایی آن، مادۀ غذایی تجزیه و تحلیل شده و اطلاعات لازم را به مغز بفرستد. اینکه ما آب را یکسری می نوشیم، این اجازه را به مغز نمی دهیم که از محتویاتی که قرار است وارد معده شود، سر در بیاورد. پس بقیۀ مراحل هضم و جذب غذا با اختلال مواجه می شود. در ضمن، به غیر از این، مطمئن باشید دلایل بسیاری دیگری برای ضرر یکباره آب خوردن وجود دارد.
ولی متاسفانه حتی در صدا و سیما مشاهده می کنیم، که این طور به مردم یاد می دهند که باید تمام آب را در یک زمان میل کرد!!
• امام صادق (ع): از نوشیدن آب زیاد پرهیز کنید که ریشۀ همۀ بیماری ها است. (به جای آن شربت عسل و لیمو بخورید)
برخلاف اظهار نظر طب مدرن امروزی که ادعا می کند در روز باید ۸ لیوان آب بخوریم، اما ائمۀ ما توصیه کردند تا جایی که می توانید آب کمتر تناول کنید. این برای خود دلایلی دارد که خارج از حوصلۀ این بحث است. ولی در مطالب دیگر حتماً به آن اشاره خواهیم کرد.
و نکتۀ آخر اینکه آب و دیگر نوشیدنی ها را جرعه جرعه بنوشید و هر جرعه را ۳ ثانیه در دهان نگه دارید.
لازم به یادآوری است که طبی که ما داشتیم و الان هم داریم، برای تمامی ابعاد زندگی انسان دستور العمل دارد که حتی علم مدرن امروزی هم به آن نرسیده است. البته، به برخی از دلایلِ آن پی برده است، که این برای درکِ حقانیتِ آن چیزهایی که ما داشتیم کافی است.