حسوم کفگیری است که از زمان های دور به دستور حکما در هنگام پخت خورشتها و غذاهای آبکی درون قابلمه غذا قرار میگرفت و طبق سنت دیرینه تا پایان زمان پخت غذا درون قابلمه ها جای داشت.
جنس حسوم از چدن است که با قرار گرفتن در غذا ضمن اینکه باعث بسته نشدن کامل درب ظرف غذا که مورد سفارش طب سنتی می باشد، می گردد، باعث تامین یون آهن غذا می شود و در نتیجه کم خونی ناشی از فقر آهن که امروزه در کشور به طرز چشمگیری شایع است را از میان خواهد برد.
تغیییر رنگ غذا بسته به میزان مدت ماندن آن در غذاهای خورشتی می باشد و با خود رنگ خورشت مخلوط می گردد و کمتر معلوم می شود.
زنگ زدگی حسوم نیز یک امر طبیعی است چرا که آهن زنگ می زند و به هیچ وجه زنگ زدگی واکسید شدن آهن برای سلامتی ضرر ندارد و در این وضعیت، یون بیشتری از آهن در هنگام پخت و پز آزاد می گردد، لذا از اکسید آهن و زنگ زدگی آن نباید ترسید و با خیال راحت می توانید از کفگیر حسوم یا نعل اسب زنگ زده شده نیز استفاده نمایید.
با تهیه یک کفگیر حسوم خیال خود و خانواده تان را تا پایان عمر راحت کنید. دیگر نیازی به قطره و قرص آهن که حاوی مولکول آهن هستند نه یون آهن و درنتیجه مشکلات عدیده ای از جمله بیش فعالی نوزاد و خنگی و دیگر اثرات سوء را به همراه خواهد داشت، نیست و دیگر مشکلی به نام کم خونی ناشی از فقر آهن در خانواده شما مشاهده نخواهد شد و رخوت و سستی جای خود را به شادابی و نشاط خواهد داد.
لازم به ذکر است با عرضه حسوم به بازار دیگر استفاده از نعل اسب که قبلاً مورد سفارش بود، توصیه نمی گردد و می توانید برای تهیه”حسوم” به عطاری هایی که محصولات مورد تأیید را عرضه می کنند، مراجعه کنید.
منبع: کانون فرهنگی آموزش